Vi flyttar

Efter en flytt på 50 mil, en egen familj, nya släktningar och en helt ny stad, så behövs det en helt ny start på alla håll och kanter! Så nu kör vi igen, nu hittar ni mig här www.eleanormatilda.blogg.se
 
Så nu hoppar ni in på min nya blogg och läser om vårat liv tillsammans, mitt liv med min älskade man och min underbara son, åh vem vet? Snart kanske det dyker upp en lite mini inom snar framtid eller vem vet det kanske redan är en mini påväg? In och läs så får ni snart veta! ;)

Kissa på pottan

Nu när Loke har fyllt två år och förstår mer och mer vad man säger åt honom, så har vi tagit det här med potträning till en annan nivå. Så nu kör vi stenhårt med att kissa på pottan och han får på i kalsonger för det mesta tiden om dagarna, vilket han är jätte duktig på. Så morgonen när han kliver upp tar han av sig byxorna och blöjan så får han springa på nakenfis ett tag och sen sätter han sig på pottna när han känner sig kissnödig..
 
Men innan vi började stenhårt med pottträninge så va han rätt omöjligt att få honom att kissa på pottan.. Det spelade ingen roll vad man sa åt honom, han struntade i vad jag sa åt honom och kissade på golvet för jämnan.. Så nu har vi infört en ny regel här hemma, jag har gjort så att jag har tagit ett helt vanligt A4 papper och gjort kolummer på hela pappret och när Loke då har kissat en gång på pottan, så får han som en liten prick i ena rutan, för att han sa se att han varit duktig! :) 
När han har fyllt ena raden (10 st prickar), då får han en liten leksaker eller nånting som belöning. Så det blir en positivt uppmuntran för honom att gå på pottan och tillslut kommer han vara heeelt blöjfri. Men vi stressar inte fram alls, utan vi tar det sakta men säkert :)
Målet är dock att han ska vara blöjfri till vintern, för sen är han 2,5 år och då är jag trött på att byta blöjor och sånt! 
Såhär ser vår pricklista ut (en dålig bild från instagram);
 
 
Som ni ser så när jag tog den här bilden, hade han kissat en gång. Under hela dagen har vi nu lyckas fylla i 5(!!) prickar, otroligt duktigt av honom! :) Så imorgon fortsätter vi öva och öva hela dagen lång! 
 
Nu håller jag på att få Loke att somna i sitt rum så jag kan hoppa i säng, imorgon tänkte jag att vi ska ta oss ut till badstranden för lite lek och bus i vattnet ifall vädret tillåter det, funderar skarpt på att ha picknick vid stranden också eftersom det är så himla fint där! :)
 
Natti Natti!

I regret nothing

Det har varit lite tomt här inne ett tag, mesta dels för att jag inte har en aning om vad jag ska skriva emellanåt och sen dels för att jag inte alltid orkar trycka igång datorn för ett ynka blogg inlägg :). 
Men jag tänkte jag passar på nu medans jag ändå har tiden, eftersom jag sitter helt själv i vardagsrummet. 
 
Många har frågat mig, kommentera och så ifall jag ångrar mig, ångrar att jag bara stack sådär hej vilt hemifrån utan någon direkt planering i huvudtaget. Men helt ärligt så ångrar jag ingenting, ifall jag hade haft mer tid att tänka och planera hade jag nog börjar fundera på om det var värt att chansa. Men nu tog jag bara ett kliv och chansade hel hjärtat på att det skulle funka mellan mig och Pontus, ifall det gör det? Oja det fungerar utmärkt och jag kan inte vara lyckligare med honom, han gör allting så mycket bättre i mitt liv och defenetivt i Loke liv. De går så himla bra ihop och Loke älskar Pontus gränslöst mycket, när Loke vaknar på morgonen och säger "mamma jobba, pappa hemma, gunga pappa" då vet man att de tycker om varandra och det värmer mig på alla plan här i livet :).
Visst sen är det klart att vi har våra stunder, där vi inte alls är överrens om visa saker och ting. Men alla förhållande har motgångar och ingenting säger att vi ska göra slut bara för att vi inte är överrens på vissa saker, vi testar varandras gränser och då är det inte alltid en dans på rosor!
Men vi älskar varandra och vi är lyckliga tillsammans ♥
Jag hade dock en väldigt rolig samtal med min älskade syster My idag, ibland funderar jag på hur vissa människor tänker eller hur de orkar lägga ner energi på att hacka på andra för att själva ser bättre och må bättre ut, pinsamt! Men vi fick oss ett gott skratt jag och syrran, det är ju alltid härligt! Vi måste ta någon helg och åka tid och hälsa på, som tur så är det ju inte jätte långt i mellan oss längre, hon har ju flyttat till Skara till sin sambo. Så nu är det bara tre timmar från varandra istället för fem timmar :)
 
Min hjärtan, mina älsklingar, min egna familj! :)
 
Jag ska strax fortsätta med det jag håller på med, nämligen städar! Jag har bara vårt sovrum klart och sen ska middagen förbereddas innan hjärtat kommer hem ifrån jobbet, Loke har precis vilat middag nu i två timmar och nu ligger han istället och gråter på hall golvet för att hans vilja inte gick igenom.. Livet är hårt enligt Loke just nu. Men jag ska sätta fart här hemma, så vi kan ta en sväng förbi farmor/svärmor innan middagen ska lagas! :)
 
Ha det bra! 

RSS 2.0